Werken bij Mens World?

Bekijk hier onze vacature

Kapsel uitgelicht – De Undercut

De Undercut, één van de meest in het oog springende trends van de laatste jaren. Het is eigenlijk niet echt een kapsel, maar eerder een onderdeel van een kapsel. Het kan ook bij elk haartype geknipt worden. Of je haar nou lang of kort is, dik of dun.

Undercut wil zeggen dat je het haar weg knipt of scheert aan de zijkant en/of achterkant en dat de lengtes aan de bovenkant langer blijven.

In kapsalons bij vrouwen gebeurt dit vaak door één zijkant weg te scheren. Bij mannen is dit meestal de zij- en achterkant. Je kan de undercut nog meer accentueren door een lijn in te scheren. Vooral bij kapsels met een undercut aan één kant staat dit mooi. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak bij de populaire ‘scumbag boogie’. Bij de Pompadour gebeurt dit juist weer niet,omdat je dan de vloeiende overgang niet mooi terug ziet in het kapsel. Bij beide kapsels is het belangrijk dat de lengtes aan de bovenkant lang blijven en dat het haar niet aansluit met de zijkant. Een undercut dus.

Bij kapsels waar gebruik wordt gemaakt van een undercut is een wax zeker aan te bevelen. Doe je dit niet, dat is de undercut niet mooi zichtbaar. Een goed styling product is sowieso altijd nodig om je kapsel er goed uit te laten zien.  Laat je bij Barbershop Men’s World adviseren welke wax voor jouw haar het beste werkt. Je kan het op deze manier mooi strak in een dikke kuif dragen,maar ook een ‘messy’ look kan perfect. Hieronder een aantal voorbeelden van een kapsel met een undercut.

 

 

Undercut by Men's World

Slickback

By Men's World

Undercut met lange A-symetrische lengtes

Undercut by Men's World

Variant met ingeschoren lijn

By Men's World

Slickback Undercut

Undercut by Men's World

Undercut met fade aan beide zijkanten